Autminds is het eerste en enige congres in Nederland dat hoofdzakelijk voor en door mensen met autisme wordt georganiseerd. Autminds zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van vele mensen. We zijn dan ook altijd op zoek naar betrokken en betrouwbare vrijwilligers.

Als je je gedurende een langere periode wilt en kunt inzetten, kun je misschien lid worden van het organisatiecommittee. Doe je liever iets kortdurends, dan kun je dagvrijwilliger worden. Als dagvrijwilliger help je alleen op de dag zelf mee. Ook heb je als dagvrijwilliger vooral concrete en afgebakende taken. Zit je in het organisatiecommittee, dan zullen je taken complexer van aard zijn. Dit vraagt om meer overzicht en een beter vermogen tot plannen en organiseren, dan bij de dagvrijwilligers.

Je inzet als vrijwilliger wordt erg gewaardeerd. Zonder jouw inzet zou Autminds niet mogelijk zijn. Als dank voor je inzet proberen we je zoveel mogelijk rekening te houden met je wensen om zelf aan bepaalde onderdelen mee te kunnen doen.

Om vrijwilliger te kunnen worden, moet je voldoen aan enkele voorwaarden. Autminds verwacht van vrijwilligers dat ze betrokken en gemotiveerd zijn, en over een positieve en servicegerichte instelling beschikken. Uiteraard moet je affiniteit met Autminds en/of autisme hebben.

Wij streven ernaar zoveel mogelijk taken te laten uitvoeren door mensen die zelf (een vermoeden van) autisme hebben. Als je zelf geen autisme hebt, maar je wel kunt vinden in de doelstelling en werkwijze van Autminds, ben je ook van harte uitgenodigd je aan te melden als vrijwilliger.

We gaan online en dat betekent dat we vrijwilligers nodig hebben die ons daarbij kunnen helpen. Kijk ook even op de Vacatures pagina. Als je de juiste kennis meebrengt dan kunnen we je een onvergetelijke ervaring geven in het grootste autistische (online) congres van Nederland (in 2019 het grootste autistische congres ter wereld!).

  • Voor alle online taken gaan we trainingsessies geven in de twee weken voorafgaand aan Autminds. Je weet dan zeker genoeg van je taken
  • voor elke vrijwilligerstaak zoeken we minimaal 2 mensen zodat je ook deels vrij hebt om aan Autminds deel te nemen.

Helpdesk: Technisch iemand die kan helpen bij IT problemen. Of het nu aan de instellingen van de microfoon, de verbinding , of de instellingen van Zoom ligt: hij/zij laat zich niet uit het veld slaan, ook niet als het gewoon onoplosbaar blijkt (:-)

Infobalie: meerdere vrijwilligers die bezoekers helpen om hun weg te vinden. Prima als je al eerder op een off-line Autminds aanwezig was.

Discord is het online forum om te chatten in diverse groepen (channels):
1) Discord-Host: één of meerdere mensen met voldoende ervaring om beveiligde Discord channels op te zetten
2) Moderators: meerdere moderators die de gesprekken volgen en kunnen helpen of ingrijpen bij problemen. Ervaring met Forums is wenselijk, ervaring met Discord is wenselijk maar niet essentieel.
3) Registratiebalie: enkele mensen die de geregistreerde bezoekers toegang geven tot de Discord kanalen. Ervaring met Discord is wenselijk

Zoom is de webinar-tool die we gebruiken. We zoeken totaal 5-10 mensen
3) Co-hosts: Technische hulpjes die achter de schermen zorgen voor correcte toegang, het muten van mensen etc. Ervaring met Zoom is wenselijk, maar niet noodzakelijk.
4) voorzitters: je verwelkomt deelnemers, introduceert de spreker(s), bewaakt de tijd en zorgt dat de discussie in goede banen verloopt. Ervaring met wenselijk, maar niet zoodzakelijk.

Schrijf in een email naar vrijwilligers@autminds.nl

Voor de volgende vrijwilligersrollen hebben we eigenlijk altijd plaats. Het is werk dat het hele jaar doorloopt samen met de andere jaarvrijwilligers

Lid Projectgroep

Vrijwilliger PR

Vrijwilligerscoördinator

Websitebeheer (technisch)

Kijk s.v.p. ook even op de Vacatures pagina. Stel dat je de vrijwilligersrol van je leven niet bij de vacatures ziet staan? Geen probleem, misschien hebben we die rol zelf nog niet bedacht en vinden we het een goede aanvulling / uitbreiding.

Schrijf in een email naar vrijwilligers@autminds.nl over je vrijwilligersdroomrol en wellicht komt die dan uit!

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger door een email te sturen naar: vrijwilligers@autminds.nl

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen over vrijwilligerswerk bij Autminds?

Dan kun je ons mailen op vrijwilligers@autminds.nl

Naar informatie-pagina
Naar programma-pagina
Naar kaartjes-pagina
Naar deelnemers-pagina
Naar thema-pagina
Naar sprekers-pagina
Naar vrijwilligers-pagina
Naar downloads-pagina
Naar locatie / online-pagina
Share