Yotism Yoga in plaats van “In Balans met barefoot”
27-09-2018
2 nieuwe vrijwilliger vacatures: Film-Editor & Evaluatie
20-10-2018

Verslag van Mam Auti over Autminds

Op zaterdag 13 oktober ben ik met Tweelingnichie naar Autminds 2018 geweest. Het werd gehouden in de Hogeschool van Amsterdam. Het was de eerste keer dat ik naar Autminds ben gegaan en we hebben al besloten dat we volgend jaar weer willen gaan.

De eerste stap was om er te komen. Gelukkig ging het eigenlijk heel goed, met de trein naar Amsterdam Amstel en daar de metro naar Weesperplein. Vervolgens was het even moeilijk om ons te oriënteren, maar als je het weet is het heel makkelijk (gewoon de straat volgen, maar neem van mij aan, daarbij kun je ook flink verdwalen).

logo_jpg349x96

Wat ik vooraf al heel fijn vond, was dat er op de site foto’s stonden van het gebouw en de zalen waar we zouden zitten. Dat zorgt voor minder stress (ook al blijft het wel heel stressvol). Na een opening van Diederik gingen we naar onze eerste lezing.

De eerste lezing ging over stress en ontspanning. Eerst werd er een stuk uitgelegd over hoe stress werkt en hoe je het kunt herkennen. Hetgeen me het meeste bij is gebleven is de uitleg van de verschillende hersendelen door ze voor te stellen als een krokodil, een olifant en een uil. Vooral de olifant is later op de dag nog lekker aan het stampen geweest.

Daarna hebben we een lezing bijgewoond over autisme en eetproblemen. Dit is een onderwerp dat voor Manlief en mij erg speelt, aangezien wij moeilijke eters zijn. Maar we willen wel dat Zoonlief gevarieerd leert eten, dus moeten wij ook meer variatie erin brengen. De lezing was erg verhelderend, er werd goed uitgelegd waardoor het autisme voor eetproblemen kan zorgen. De belangrijkste les die ik geleerd heb, is om het proeven niet aan tafel te doen. Aan tafel moet het gezellig blijven.

Na twee lezingen zat ik er eigenlijk wel doorheen, wat Tweelingnichie gelukkig aan me kon zien. Dus we hebben de huiskamer opgezocht om even rustig bij te kletsen. Daar kwam iemand bij, waarmee we heel gezellig hebben zitten kletsen. Ik geloof niet dat ik al ooit zoveel gelijken om me heen heb gehad, en dat was erg fijn.

De lunch was erg goed geregeld, het zag er allemaal lekker uit. Ik ben aan het uitproberen of mijn voeding uitwerking heeft op mijn autisme, dus ik mag momenteel een aantal dingen niet. Uiteraard heb ik het telkens uitgesteld om m’n dieet door te geven, dus ik heb het moeten doen met een boterham van thuis. Ik was wel heel blij met de appels die er waren, daar heb ik echt van genoten (Zoonlief is allergisch voor appels, dus die worden bijna nooit gegeten door mij).

Na de lunch waren er weer lezingen. De eerste lezing die wij gevolgd hebben, ging over een andere visie op moderne ziektes. De stelling was dat door het veranderen van je levensstijl, je je gezondheid kunt beïnvloeden. Het gaat om het vinden van een balans tussen ontspanning, beweging, voeding en slaap. Ik ben op dit moment heel erg bezig met mijn gezondheid, dus voor mij was het fijn om hierover meer informatie te krijgen.

De laatste lezing die wij hebben gevolgd (er was nog een ronde, maar dat was te veel voor ons) ging over de ideeën van Deepak Chopra. De spreker was erg enthousiast en dat was mooi om te zien. Voor ons was de inhoud minder passend, maar dat was persoonlijk.

Het was mogelijk om ideeën voor volgend jaar op te schrijven, wat ik ook gedaan heb. Ik ben heel nieuwsgierig naar het thema van volgend jaar en wat voor een soort lezingen daarbij komen. Het thema dit jaar was energie en het was erg interessant om te zien welke onderwerpen daarbij aan bod kwamen. Er waren drie lezingen per ronde en we hebben soms echt moeite gehad om te kiezen.

Mijn conclusie is dat het een hele geslaagde dag was en dat het voor mij echt toegevoegde waarde heeft gehad. Het was duidelijk te merken dat het voor autisten door autisten was georganiseerd, waardoor ik het gevoel had dat ik mezelf kon zijn. Naast de lezingen was ook het contact met andere mensen erg fijn.

 


Meer blogs van Mam Auti op https://mamauti.wordpress.com/2018/10/14/autminds-2018/

 

Share
Ga naar de inhoud