Mag ik een pseudoniem gebruiken in plaats van mijn echte naam?
31-08-2016
Waarom werken jullie met een ‘call for proposals’?
31-08-2016

Ik zou misschien willen spreken op Autminds. Hoe ziet de procedure eruit?

Hieronder staat de procedure weergegeven in de vorm van een stappenplan.

Stap 1: Oriëntatie

Begin met jezelf vooraf goed te oriënteren. Past Autminds bij mij? Past datgene wat ik in mijn hoofd heb om te doen bij Autminds?
Lees de website goed door, vooral het gedeelte onder ‘Sprekers’. Zoals de pagina FAQ voor sprekers.
Waarschijnlijk zijn dan al veel van je vragen beantwoord.
Als je daarna nog vragen hebt, of twijfelt of jouw idee bij Autminds past, neem dan (dus pas NADAT je de informatie op de site hebt gelezen) contact op met de organisatie. Wij helpen je dan graag verder.

Stap 2: Bijdragevoorstel indienen

Nadat je je georiënteerd hebt, ben je tot de conclusie gekomen dat jouw idee bij Autminds past. Dan nodigen we je uit een bijdragevoorstel in te dienen. Met andere woorden: je zet je idee op papier. Zo kunnen wij lezen en beoordelen of wij ook denken dat het passend is.

Hanteer hiervoor het format dat wij op de website vermeld hebben! Je kunt het Worddocument als bijlage downloaden, invullen en daarna naar ons mailen.

Wij willen alle voorstellen een gelijke kans geven. Dat kan alleen als ze allemaal op dezelfde manier worden ingediend. Bovendien hebben wij dan alle informatie bij elkaar staan, die we nodig hebben voor een eerlijke beoordeling.

Bijdragen die niet volgens ons format zijn, worden afgewezen! Een email met ‘Hé, ik ben Jantje en mijn idee is …’ wordt niet meegenomen in de selectie.

Is er een dringende reden waarom jij niet met ons voorstel kunt werken? Bijvoorbeeld omdat je blind of slechtziend bent, en het invullen van een Wordbestand lastig voor je is? Neem dan contact op met de organisatie.

Stap 3: Selectie

Na de sluitingsdatum voor het indienen van voorstellen, gaan we als organisatie een selectie maken. Dit doen we op een zo transparant mogelijke manier. De selectiecriteria staan op de site vermeld. Je kunt hier dus al rekening mee houden bij het schrijven van je voorstel.

Wanneer er meer bijdragevoorstellen ingediend zijn dan we plaatsen in het programma hebben, zullen we keuzes moeten maken.

Voorstellen die niet aan de criteria voldoen, vallen uiteraard af.

Zijn er daarna nog steeds meer voorstellen dan plaatsen in het programma, dan beslist de organisatie van Autminds.

Iedereen die een voorstel heeft ingediend, krijgt van ons bericht.

Stap 4: Programma maken

De geselecteerde sprekers en bijdragen krijgen een plek in het programma. Het programma plaatsen we vervolgens online.

Share
Tag: sprekers
Share
Ga naar de inhoud