Welke selectiecriteria hanteren jullie?
31-08-2016
Moet ik als spreker een toegangskaart kopen voor het congres?
31-08-2016

Welke inzendingen maken kans en welke niet?

Welke inzendingen maken kans om geaccepteerd te worden? Welke juist niet?

Wel

Inzendingen die passen bij het thema van dit jaar. Presentaties die het thema van dit  jaar verder verkennen of uitdiepen maken een grotere kans geselecteerd te worden dan presentaties die dat niet doen.

Het onderwerp is relevant voor de bezoekers van Autminds.

Je weet waar je het over hebt. Een goede spreker is iemand die goed bekend is met het onderwerp, en op veel vragen antwoord kan geven. Op Autminds willen we ook beginnende sprekers een kans geven. Je hoeft geen onderwijservaring te hebben, al kan dat natuurlijk een pré zijn (ook voor jezelf). Wel moet je je goed hebben voorbereid op je presentatie.

Wat waarderen we extra?

Een nieuwe invalshoek.

Een inzending die niet alleen gebruik maakt van gesproken woord. Sommige mensen met autisme zijn verbaal (erg) sterk. Er zijn echter ook mensen met autisme die beter zijn in andere vormen van informatieverwerking, zoals beelddenkers. We waarderen het als je rekening houdt met zowel de meer talig als meer visueel ingestelde mensen.

Helemaal goed is het als je de principes van Universal Design for Learning toepast.

Niet

Bijdragen die niet geaccepteerd worden:

1) Jouw persoonlijke (levens)verhaal.

We zijn nadrukkelijk op zoek naar presentaties met een overstijgend karakter. Wanneer je alleen over je eigen leven of persoonlijke ervaringen praat, zonder dit in een bredere (theoretische) context te plaatsen, is Autminds niet de plek.

2) Jouw persoonlijke ervaringen (ervaringsverhaal)

Hiervoor geldt hetzelfde: je moet in staat zijn de stap te zetten van jouw individuele ervaringsverhaal naar ervaringsdeskundigheid: het inzetten van jouw ervaringen binnen een groter geheel. Dit vraagt om bekendheid met het verschil tussen individueel ervaringsverhaal – collectieve ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid.

Is dit nieuw voor jou? Zegt dit je (nog) niks?

Volg dan eerst een workshop, training o.i.d. op dit gebied.

Meer informatie

Wil jij graag jouw ervaringen of jouw verhaal vertellen? Op een manier die past bij Autminds?

Met andere woorden: wil je echt WERKEN MET JOUW EIGEN ERVARINGEN ?

Wil je het verschil leren tussen ervaringsverhaal, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid?

Een goede start is dan om de cursus “Werken met eigen ervaring” te volgen. Deze wordt op veel plaatsen in het land aangeboden, bijvoorbeeld door (cliënten)belangenorganisaties. Door te zoeken met Google kun je meer informatie vinden.

Share
Tag: sprekers
Share
Ga naar de inhoud