Online

October 10th 2020 - Online

00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds


Belangrijkste informatie over 'online'

Waarom

Autminds 2020 zal een online congres worden. Het wordt een dag zoals andere Autminds: met lezingen, discussies en ontmoetingen met gelijkgestemden, maar wel allemaal online.

Het zal niemand verbazen, deze beslissing. Het is jammer, het organiseren van een grootschalige ontmoeting voor honderden mensen is brengt te veel risico’s met zich mee. We hebben nagedacht over allerlei opties, inclusief het verplaatsen naar 2021 maar gaan -net zoals velen- van deze nood een deugd maken. We krijgen elk jaar weer feedback dat het reizen voor sommige deelnemers te veel energie kost dus voor deze geïnteresseerden gaan we een barrière verwijderen. De organisatie zet dit jaar de schouders eronder en wie weet gaan we dan zowel een offline als een online Autminds organiseren in 2021.

Wat is Autminds online

Een zo goed mogelijke online versie van de succesvolle Autminds formule. Het programma wordt enigszins aangepast om de online-ervaring zo goed mogelijk te laten zijn:

Er zijn twee parallelle programma’s in plaats van drie. Het ene programma bevat lezingen, het andere discussies en ontmoetingen.

Hoe werkt dat

De details volgen later maar het komt erop neer dat je op zaterdag 10 oktober vanaf je PC, tablet of mobiel kunt kijken naar lezingen via webinars en kunt je deelnemen in discussiegroepen.

In de Webinars zie je en hoor je de spreker zijn presentatie houden. Na afloop kun je vragen stellen via een chatbox. De voorzitter zorgt dat (een selectie van) de vragen bij de spreker komt.

In discussiegroepen kun je met een beperkt aantal mensen gezamenlijk van gedachten wisselen en discussieren over van te voren vastgestelde thema’s. Deelnemers kunnen ook nu weer zelf thema’s aanmelden. We zorgen dat de groepen niet te groot zijn zodat iedereen een kans heeft om actief deel te nemen en staan standby om in te grijpen als het nodig is. Er is een online infobalie natuurlijk.

Via de Autminds website kies je steeds de lezing die je wilt volgen of de discussie waaraan je wilt deelnemen.

Kaartverkoop

Je koopt je kaartje net zoals de andere jaren. Met het emailadres waarmee je het kaartje hebt besteld kun je inloggen. De kaartjes worden 50% goedkoper en we geven 20% korting in de voorverkoop (1 juli – 1 augustus).

Misschien wil je met een partner of een vriend(in) tegelijk aan Autminds online deelnemen. Dat is natuurlijk een prachtig idee en dat kunnen we natuurlijk niet controleren. We hopen dat je een huisgenoten-kaartje koopt en daarmee een klein bedrag doneert.

Normale prijzen (per 1 augustus)

Persoon met autisme                  12,50

Persoon zonder autisme             15,=

Meekijkende huisgenoten             5,=  (vrijwillige toeslag)

Vriendenkaart kopen:                    6,25

Vriendenkaart schenken:              6,25

Sprekers steunen

We gaan de sprekers helpen om goed voorbereid te zijn op de online lezing. Heb je nog geen ervaring met een online lezing of discussie maar wel met een offline lezing/discussie? Geen probleem. We gaan je helpen met de techniek, tips en met oefenen. Techniek mag geen beletsel zijn en desnoods gaan we naast je zitten tijdens de lezing (Covid-regels in achtnemend).

Verlengde Call for Papers

De ‘Call for Proposals’ wordt verlengd tot 17 juli. We hebben gemerkt dat er veel mensen nog twijfelen of ze wel iets zullen insturen zolang ze niet weten of Autminds 2020 doorgaat. Met deze informatie over Autminds 2020 online willen we alvast veel onzekerheid wegnemen.

Het programma wordt bekend gemaakt op 1 augustus 2020.

een stem, online

Je ziet het goed: we hebben het thema uitdrukkelijk actueel gemaakt. Sinds de bekendmaking van het thema is veel veranderd en zijn veel mensen afhankelijk geworden van communicatie op afstand. Online.

En alhoewel het wennen is, zijn er ook dingen die beter uitpakken. Vandaar dat bijdragen over online communiceren, samenleven of -werken ook interessant zijn.

Vrijwilligers

Omdat we online gaan kunnen we ook wat extra vrijwilligers gebruiken die ervaring hebben met het real-time monitoren en waar nodig modereren van online discussies. Wil jij aan deze unieke Autminds bijdragen? stuur een mail naar vrijwilligers@autminds.nl

Share