Jellienke Winters

Jellienke Winters is een vrouw met autisme die sinds 2015 werkzaam is als AutismeCoach.

Vanuit haar Coaching praktijk ‘Asspire’ in Amersfoort helpt ze wekelijks tientallen cliënten met autisme, op het gebied van overprikkeling, communicatie, emoties, en het aanvoelen en bewaken van grenzen. Jellienke heeft diverse opleidingen gevolgd die haar de benodigde kennis en coachingtools in handen hebben gegeven. Zoals de opleiding tot Autismevriendelijke Coach en de vervolgopleiding CoachMaster bij de Autisme Academie. Jellienke geeft regelmatig presentaties over autisme. De meest recente was voor een bijeenkomst van de NVA  in Heemskerk, over ‘Autisme bij vrouwen’. Deze lezing gaf ze ook samen met Kelly Hogervorst. Daarnaast presenteerde Jellienke het FringeL festival in Oss, een muziekfestival voor en door mensen met autisme.

Naast haar AutismeCoach praktijk is Jellienke bezig met een opleiding tot EmotieCoach.

Ze volgt deze opleiding bij het Emotie Expertise Centrum van Vera Helleman.
Ze hoopt in de toekomst ook EmotieCoaching te kunnen aanbieden aan mensen met – en zonder autisme.

Kelly Hogervorst

Mijn naam is Kelly en ik ben 28 jaar oud. Vorig jaar augustus kreeg ik de diagnose ASS en dit veranderde mijn leven op een goede manier. Eindelijk had ik een verklaring voor hoe mijn brein de dingen op een andere manier zag. Ik ben op het moment nog student aan de Universiteit Leiden. Ik heb van mijn hyperinteresse Amerika mijn studie gemaakt, ik volg namelijk een master in North American Studies. Hiervoor heb ik mij geworsteld door een bachelor Rechtsgeleerdheid en Geschiedenis.

Op het moment ben ik naast mijn studie vooral bezig om mezelf uit te zoeken. En in dat proces zou ik graag ook anderen helpen. De eerste lezing over autisme bij vrouwen die ik samen met Jellienke Winters heb gegeven, vonden we zo leuk om te geven en kregen we zoveel leuke reactie op, dat we graag onze kennis en oefeningen door willen geven aan meer mensen.

Grenzen aanvoelen en bewaken

Wij, mensen met autisme, kennen het allemaal. De vermoeidheid slaat toe zonder dat je doorhebt hoe dat zo is gekomen. Alles is opeens te veel. En je vraagt je af ‘Hoe is het dit nu weer gebeurd.’
Vrijwel altijd heeft dit te maken met of jij je grenzen opmerkt en communiceert.
Dit is waar wij het tijdens deze lezing over gaan hebben.

Wij, Kelly en Jellienke, maken jullie wegwijs op het gebied van overprikkelingssignalen en het prikkelprofiel. We illustreren dit aan de hand van onze eigen ervaringen. Ook nemen we jullie mee in het gedachtengoed van Vera Helleman over het ontbreken van de Ik-referentie en wat voor invloed dat heeft op het aanvoelen van grenzen. Daarnaast behandelen we de emotie Afkeer en wat dat te maken heeft met grenzen voelen en bewaken.

Vervolgens zullen we door middel van een oefening laten zien hoe je lichamelijk en energetisch je eigen grens kan voelen. En vooral ook om je ervan bewust te worden hoe onprettig het kan voelen als iemand je grens nadert of zelfs overgaat.

Na onze lezing weet je waarom het zo belangrijk is om je grenzen aan te geven.

En weet je welke signalen er kunnen zijn die aangeven dat je een grens bereikt hebt.
Daarbij heb je geleerd hoe je je grens op een gepaste manier kunt communiceren.

Naar informatie-pagina
Naar programma-pagina
Naar kaartjes-pagina
Naar deelnemers-pagina
Naar thema-pagina
Naar sprekers-pagina
Naar vrijwilligers-pagina
Naar downloads-pagina
Naar locatie / online-pagina
Share