Yamina
Mijn hele leven stond ik tussen twee werelden in, ik wist dat ik ‘anders’ was, maar niet precies waarom. Toen ik op 27 jarige leeftijd mijn diagnose kreeg, ging er een wereld voor mij open maar daaropvolgend stortte deze ook opeens weer in. Na jarenlang over mijn grenzen, en voorbij mijn behoeften gaan kwam ik in een heftige autistische burn-out terecht.
Opeens lukte niets meer; studie communicatie afgerond, werkervaring in het onderwijs op zak, maar mijn bed uitkomen leek een onmogelijke opgave. Het herstellen hiervan [burn-out] was niet makkelijk, maar niet onmogelijk! Herstel zie ik als een levensweg, eentje met pieken en dalen waarbij het einde nooit helemaal in zicht is, maar de volgende halte wél.
Nu, enkele jaren later, zet ik mij o.a. op Instagram (@authentiq.autistic) in voor een divers, inclusief en representatief beeld van autisme, én de gevolgen van een autistische burn-out. In het dagelijkse leven werk ik voor een cliëntenorganisatie als ervaringsdeskundige trainer, en geef ik vrijwillig cursussen en lezingen bij o.a. buurthuizen en zorginstellingen.
In de lezing “Leren leven: herstellen van een autistische burn-out” neem ik jullie mee in mijn herstel, en de zoektocht naar een duurzaam leven. Bespreek ik kort wat ‘welzijn’ voor mij betekend en bespreek ik de vraag ‘hoe kan ik mijn welzijn en levensgeluk verbeteren en behouden?’.
In de lezing “Leren leven: herstellen van een autistische burn-out” neem ik jullie mee in mijn herstel van een autistische burn-out, en de zoektocht naar een duurzaam leven. Wat kan wél als je het overzicht en uitzicht kwijt bent. Hierbij heb ik het kort over wat ‘welzijn’ en ‘herstel’ voor mij betekenen en bespreek ik de vraag ‘hoe kan ik mijn welzijn en levensgeluk verbeteren en behouden?’. Hoe moeilijk het ook lijkt of leek, herstellen is niet onmogelijk!