Sonamu

Sonamu is Koreaans maar in Nederland opgegroeid en woonachtig. In haar jeugd waren er altijd katten aanwezig in haar leven, die klik is er al sinds heugenis en de band met deze dieren is alleen maar sterker geworden.

Pas in 2014 kreeg ze na lang aandringen semi-gedegen onderzoek en onder andere de diagnose ASS kwam hier uit. Achteraf gezien verklaarde dit deels waarom ze een zeer problematische jeugd heeft gehad, maar nu met de diagnose zou het beter worden. Immers, wanneer je weet wat er aan de hand is, dan kun je daar op/naar handelen. Echter blijven de oplossingen voor problemen waar ze tegen aanloopt en de passende hulp tot op heden uit.

De talloze slechte ervaringen met zogenaamde professionele hulpverlening hebben ertoe geleid dat zij nu katten inzet als psychiatrisch hulpdier voor zichzelf. Het begon ooit met Blanco, de inspirator die er helaas niet meer is, nu is Osha de steun en toeverlaat en wellicht in de toekomst dat nieuweling Oringo het over kan nemen. Het verwezenlijken van de erkenning voor hulpkatten is nog steeds een droom en ambitie.

De positieve invloed van dieren op het autistisch welzijn en het inzetten van katten als hulpdier bij autisme.

In de lezing wil ik het hebben over algemeen wat dieren voor mensen betekenen en dan in het bijzonder voor mensen die bijvoorbeeld autistisch zijn. Vervolgens richt ik me specifiek op katten en aansluitend mijn persoonlijke ervaringsverhaal.

Daarna is er ruimte voor oprechte respectvolle vragen waar ik mijn best voor doe deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Naar informatie-pagina
Naar programma-pagina
Naar kaartjes-pagina
Naar deelnemers-pagina
Naar thema-pagina
Naar sprekers-pagina
Naar vrijwilligers-pagina
Naar downloads-pagina
Naar locatie / online-pagina
Share