Laura Hendrick

Laura is na jaren ontkenning (autisme was minder “sexy” dan bipolair of “gevoelig”) zo blij met haar diagnose autisme, dat zij hier haar werk van heeft gemaakt. Als trotse eigenaresse van Laura Luistert en oneindig nieuwsgierige projectmatig onderzoeker van mentale gezondheid, kan zij zich op haar favoriete dingen concentreren: mentale ondersteuning in een zeer prikkelende wereld.

Haar studie literatuurwetenschap heeft haar voorbereid om nog meer in de verhalen van mensen te kunnen duiken, zowel in het veld als achter de schermen. Inmiddels is zij ook gespreksleider voor de vrouwengroep NVA te Amsterdam. Dankbaar voor de ontzettend slimme, leuke, grappige, ontroerende mensen die zij mag ontmoeten tijdens dit werk, hoopt zij een bijdrage te leveren aan een inspirerend en kalm innerlijk landschap voor alle neurotypes die hun best doen.

Achter het Masker? De Beeldvorming rondom Autisme Anno Nu.
Een Interactieve Lezing over Identiteit en Autisme in de Hedendaagse Maatschappij

Een workshop/interactieve lezing waarin de beeldvorming rondom autisme wordt uitgedaagd en besproken aan de hand van mediabeelden, zoals bijvoorbeeld de film “Rainman”. Ook zwart/wit beelden van gediagnosticeerde mensen in een klapstoelkring en mensen die achter het “masker” eigenlijk afgevlakt en mat kijken.

Wat doen dergelijke beelden met de ontvanger van een diagnose? Het doel is om de deelnemers bewust te maken van hoe een diagnose van autisme positief kan bijdragen aan het welzijn, in plaats van te focussen op het vermijden van prikkels.

We willen een ander perspectief bieden op autisme en de vreugde die hiermee gepaard kan gaan belichten, om te voorkomen dat mensen met autisme zich altijd “nep” of gemaskerd voelen wanneer ze gelukkig zijn.

Tijdens de workshop kunnen deelnemers hun eigen ervaringen delen, inzichten uitwisselen en samen nadenken over manieren om een diagnose niet als een ‘doodvonnis’ te laten voelen, maar eerder een tool of lifehack.

Door interactie, reflectie en het delen van persoonlijke verhalen wordt de workshop een waardevolle ervaring voor de deelnemers, waarin ze nieuwe perspectieven kunnen ontdekken en een positieve kijk op autisme kunnen ontwikkelen. Alsook een beweging maken naar “lotgenootgroepen” eerder “steungroepen” noemen.

 

 

 

 

 

 

 

Naar informatie-pagina
Naar programma-pagina
Naar kaartjes-pagina
Naar deelnemers-pagina
Naar thema-pagina
Naar sprekers-pagina
Naar vrijwilligers-pagina
Naar downloads-pagina
Naar locatie / online-pagina
Share