MamAuti

Ik ben een vrouw van 41 jaar en ik woon samen met mijn man en ons zoontje van 6. Wij hebben alle drie autisme. Sinds 2017 weet ik dat ik autistisch ben en sindsdien ben ik op zoek gegaan naar alles wat ons kan helpen. Gelukkig houd ik van lijstjes en planningen, zo kunnen wij beter zorgen dat thuis de dingen gebeuren die moeten gebeuren.

Mijn man ken ik van de universiteit, hij was mijn mentor bij de introductiedagen. Na twee jaar ben ik om gezondheidsredenen gestopt met mijn studie scheikunde en ben ik rechten gaan studeren. Daarna heb ik in de verzekeringen gewerkt. Helaas ben ik door mijn autisme uitgevallen en werk ik nu niet meer.

In mijn zoektocht naar informatie en hulpmiddelen vond ik vooral dingen voor kinderen met autisme. Uiteindelijk ben ik zelf aan de slag gegaan om het voor ons te vertalen naar volwassenen. Omdat ik heel erg van schrijven houd, ben ik hierover een blog begonnen onder mijn pseudoniem MamAuti. Sinds een paar jaar gaat het toch ook over kinderen, sinds we weten dat ons zoontje ook autistisch is.

De laatste uitbreiding van ons gezin is Laika, een lieve kleine labradoodle. Ik ben bezig met hem op te leiden tot een gecertificeerde assistentiehond voor mij (al helpt hij nu al mijn man en zoontje ook al). Ik hoop dat ik straks met Laika meer kan gaan doen, ik zou heel graag uiteindelijk weer iets arbeidsmatigs kunnen doen, bijvoorbeeld als ervaringsdeskundige.

Binnen je grenzen over grenzen gaan

Op vakantie gaan, zeker naar het buitenland, kan een hele uitdaging zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat je kunt genieten van de vakantie zonder over je eigen grenzen te gaan? Voor ons werkt het schrijven van een goed reisplan in een vakantieboek het beste. Inmiddels hebben we nu een aantal vakanties gedaan met een vakantieboek en dat ging heel erg goed. In mijn presentatie wil ik je laten zien hoe je een vakantieboek makkelijk kunt maken zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Naar informatie-pagina
Naar programma-pagina
Naar kaartjes-pagina
Naar deelnemers-pagina
Naar thema-pagina
Naar sprekers-pagina
Naar vrijwilligers-pagina
Naar downloads-pagina
Naar locatie / online-pagina
Share