Mijn naam is Chantal Rijsbergen, 

Als ontspanningscoach, yogadocent en masseur help ik mensen met autisme, maar bijvoorbeeld ook met ADHD, NAH (niet aangeboren hersenletsel) of HSP (hoogsensitiviteit), om beter met hun overprikkeling om te gaan. We onderzoeken hoe de stressopbouw verloopt en zoeken daarbij ook naar manieren om die spanning weer te laten zakken. Ik maak hierbij gebruik van ontspanningstechnieken, ademoefeningen en het doen van yogahoudingen in een rustig tempo. 

Ik heb zelf ervaring met autisme (persoonlijk en binnen mijn werk) en daardoor weet ik hoe het kan voelen, met name voor mensen waarbij de overbelasting in het openbare leven nauwelijks merkbaar is. Bijvoorbeeld binnen een baan, een studie, met een gezin of een combinatie hiervan. 

Via mijn bedrijf “Coaching at Chantal” geef ik workshops op locatie bij zorgcentra, scholen en bedrijven. Ik help mensen ook 1-op-1 bij hen thuis, of we spreken op een mooie (wandel)locatie af. De meeste workshops, cursussen en coaching kan ik ook online verzorgen. 

Eerste Hulp Bij Ontspannen

Omdat kunnen ontspannen bij mensen die sneller overprikkeld raken “nét anders” werkt dan bij de meeste mensen, heb ik een cursus ontwikkeld, die ik “Eerste Hulp Bij Ontspannen” heb genoemd. 

In de workshop voor Autminds 2021 kun je hier kort mee kennismaken. 

Ik vertel iets over spanningsopbouw en hoe je dat kunt herkennen in je lichaam. We doen daarna een oefening die hierop aansluit. We doen ook een ademoefening. Je hoeft hier geen speciale kleding voor aan te hebben. Deze oefeningen kun je daardoor gebruiken wanneer je dat wilt. 

Het maakt niet uit of je dit kunt, of niet. Het gaat erom dat je ontdekt wat jou kan helpen om spanning en ontspanning beter te voelen en te oefenen met verschillende manieren om daarmee om te leren gaan. Sommige dingen zullen bij je passen, andere dingen gaan voor jou “net anders” en dat is ook oké. 

Ik zal ter afsluiting nog iets vertellen over de mogelijkheden die ik je kan bieden met coaching of de hele cursus. Dat kan ook online zijn! 

En natuurlijk kun je ook vragen stellen.

Naar informatie-pagina
Naar deelnemers-pagina
Naar vrijwilligers-pagina
Naar programma-pagina
Naar thema-pagina
Naar downloads-pagina
Naar kaartjes-pagina
Naar sprekers-pagina
Naar locatie / online pagina
Share