Vera Helleman

Vera Helleman is schrijver van ‘De kracht van autisme’ en o.a. ‘De emotie encyclopedie’. Teven is zijn oprichter van en trainer bij het Emotie Expertise Centrum.

Vera is een inspirerend spreken er trekt al jaren volle zalen. Zij heeft een achtergrond in de integratieve psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was zij gefascineerd door de vragen: ‘Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, want het is zo onlogisch’. Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens onze maatschappij leeft en ontdekte grote discrepatie. Zij zocht naar paardenmiddelen naar geluk en vond die… nog voordat zij de diagnose autisme kreeg.

Zij bevindt zich zoals gezegd ook in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar geavanceerde denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties. Dat maakt haar behalve levenskunstenaar ook tot ervaringsdeskundige. Daarnaast is zij dochter van een autistische vader en moeder van meerdere autistische en hoogbegaafde kinderen.

Share