Karin Simonis-Wigbels

Ik heb zelf geen autisme, maar heb het wel altijd om me heen gehad, zowel in werk als privé.  

Ik ben opgegroeid in een gezin met autisme en ook in ons eigen gezin speelt autisme een belangrijke rol: zowel man als zoon hebben autisme (ikzelf en onze dochter niet). Onze zoon is sinds zijn 12e ook thuiszitter. Dit heeft heel veel in ons gezin veranderd. Ten goede. Het heeft ons geholpen om veel meer openminded te kijken naar wat is goed voor ieder in ons ons gezin, in plaats van ons aan te passen aan ‘hoe het hoort’.  

Daarnaast heeft het thuiszitter-zijn van onze zoon er toe geleid dat ik niet meer doordeweeks buitenshuis kon werken. Ik werkte als persoonlijk ondersteuner voor mensen met autisme in woongroep (van oorsprong ben ik verpleegkundige).   

Toen alles thuis weer stabiel was, ben ik daarom de autismecoachopleiding gaan doen en  gaan werken in mijn eigen praktijk als autismecoach voor ouders met (een vermoeden van) autisme. Daarin bied ik stresshantering en relatiecoaching gericht op een gelijkwaardige liefdevolle verbinding. Dit laatste mede gebaseerd op onze eigen relatie-ervaring met fikse moeilijkheden (tot scheiding aan toe) en het herstel naar een fijne relatie voor ons beide. Ik hoop met mijn coaching en workshops bij te kunnen dragen aan meer rust en plezier in auti-gezinnen.  

Wil je meer weten over mijn achtergrond, dan kun je dat hier teruglezen: https://www.mooilifecoaching.nl/over-karin/ 

Share