Ivo Ketelaar

Gedurende de eerste 51 jaar van mijn leven snapte ik de wereld niet en de wereld snapte mij niet. Daarna begon het anders te worden. In 2011 kreeg ik de diagnose Asperger. Ik heb toen gebak uitgedeeld, ik was blij dat ik eindelijk wist waardoor dat ‘wederzijds niet snappen’ kwam. Ik zag ook dat ik niet de enige ben die te maken heeft met dat wederzijds niet snappen. 

Mijn zoektocht naar het waarom daarvan leidde tot mijn project Hoe Kijkt Autisme. 

Daarin leg ik uit hoe iemand met autisme kan kijken naar de werkelijkheid en welke emoties daarbij naar boven kunnen komen. Door de fotobeelden te voorzien van korte teksten komt een verbinding tot stand tussen mensen met en mensen zonder autisme. 

Het zoeken naar verbinding staat ook centraal in mijn lezingen. Mijn fotobeelden zijn daarin leidend. Het realiseren van verbinding tussen mensen zonder autisme en mensen met autisme is belangrijk. Tijdens mijn lezing vergroot ik die zo noodzakelijke verbinding. 

Hoe Kijkt Autisme bestaat uit door Nederland en België rondreizende exposities en lezingen. In maart 2019 is mijn boek Hoe Kijkt Autisme uitgekomen.

Share