mind-my-mind

Floor Adams

In 2005 studeerde ik af aan ArtEZ Arnhem aan de afdeling Vrije kunst, waarvan ik een half jaar als Erasmusstudent Animatiefilm studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten Gent (KASK).

Daarvoor behaalde ik mijn diploma Beeldende therapie en was ik zes jaar werkzaam in de gehandicaptenzorg en in de psychiatrie. Mijn werk is hierdoor inhoudelijk beïnvloed; een liefde voor sociaal-maatschappelijke onderwerpen is ontstaan.

In 2007 richtte ik Floor Adams Animatie/Illustratie op. Ik heb vanaf dat moment onder meer samengewerkt met VARA/NPS, KRO/RKK, Volkskrant, de Rijksoverheid, MTV Networks, Nuon en verschillende documentairemakers. Mijn autonoom werk is te zien geweest in diverse musea, galerieën, expositieruimtes en op (animatie)filmfestivals.

Ik ontving in 2009 een startstipendium van het Fonds voor Beeldende kunst, Vormgeving en Bouwkunst en in 2011 werd ik verrast met de Cultuur Stimuleringsprijs van de Stad Nijmegen.

Naast eigen werk heb ik geruime tijd animatiecursussen, -workshops en -lessen gegeven op verschillende scholen, culturele instellingen en in mijn studio. Sinds 2008 ben ik als docent animatie betrokken bij de UNIT Academie, een kunstopleiding die zich met name richt op jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis, en geef ik animatielessen aan kinderen/jongeren met autisme op individuele basis. Met enige regelmaat geef ik presentaties over mijn werk. Daarnaast ben ik o.a. als extern jurylid betrokken geweest bij het eindexamen Master Animatiefilm van het KASK en maak ik deel uit van de selectiecommissie Animatie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen.

Share