Marijn Bon

Marijn (37 jaar):

Is een zelfbenoemde ‘alfa-auti’. Ze is gek op taal, zowel op schrijven als lezen van uiteenlopende literatuur. Op haar 32e kreeg de diagnose autisme na jarenlang gewerkt te hebben als webredacteur na haar studie Journalistiek. De diagnose hielp haar om haar sociale leven en werk beter in te richten. Werken bij haar huidige werkgever, ingericht op mensen met autisme, was aanvankelijke een spannende stap die positief uitpakte: tegenwoordig kan zij haar werk- en privéleven beter combineren, omdat ze open kan zijn over haar autisme. Dit levert veel energie op!

Aut de kast op het werk?

Op je werk uitkomen voor je autisme kan erg spannend zijn. Hoe en wanneer doe je dat? Vincent Wiering en Marijn Bon werken bij een werkgever die ingericht is op mensen met autisme. In hoeverre is dat een voordeel voor hen en welk verschil ervaren zij met voorgaande werkgevers? En is het bij een werkgever voor mensen met autisme makkelijker om open te zijn over je autisme te zijn of is het dan soms ook spannend om aan te geven wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren?

Aan de hand van een interactieve presentatie delen Vincent en Marijn hun ervaringen en willen ze je praktische tips geven in het open zijn over je autisme op en buiten je werk.

Share