Margo van Strijp

Hallo ik ben Margo van Strijp en ben buiten ervaringsdeskundige ook kunstenares. Al ruim 17 jaar maak ik kunst, maar de laatste 4,5 jaar ben ik na het verkrijgen van mijn diagnose mij hierin meer gaan ontwikkelen. Sinds een jaar werk ik inmiddels wekelijks in mijn atelier in The Living Museum: een werkplaats voor mensen met en zonder een psychische kwetsbaarheid.
Inmiddels bestaat mijn kunst vooral uit werkstukken waar mijn gevoel in is verwerkt. Dus van structuur tot chaos, maar ook verdriet of blijdschap. Om te kijken wat ik maak en waarmee ik werk kan je op mijn instagrampagina kijken.

Creatief jezelf binnenstebuiten keren (vervallen)

Vaak heb je van binnen bepaalde gevoelens of ideeën en weet je eigenlijk niet hoe je deze kan uiten. Door de deelnemers zelf met diverse materialen aan de slag te laten gaan, wil ik kijken of het hen ook lukt om, net zoals ik mijn kunst voor mij, hun kunst voor hen te laten spreken. Soms is uiten heel lastig en kan je kunst of creativiteit hiervoor gebruiken als verlengstuk. Op deze wijze keer je jezelf op een positieve manier binnenstebuiten.

Samen gaan wij het avontuur aan om ons op een creatieve manier binnenstebuiten te keren. Met diverse materialen gaan wij creatief aan de slag om te kijken wat het met onze gevoelens doet.

Ik geef deze workshop samen met Claudia Borst. Zij leidt als ervaringsdeskundige al een aantal jaren een creatief atelier voor cliënten vanuit de GGZ. Zelf maakt Claudia ook al jaren kunst waaronder pastel tekeningen en sculpturen van steen. Net als ik is zij ook kunstenaar bij The Living Museum. Claudia en ik zijn al een aantal jaren bevriend en geven samen vaker workshops.

Share