Guido Hulscher

Ik ben Guido Hulscher, 45 jaar oud. Ik ben net getrouwd en heb een biologische dochter, een aangenomen dochter en een stiefdochter. Mijn vak is verenigingsmanager, maar ben op het moment werkeloos. Ik heb wiskunde en informatica gestudeerd (zonder succes) en daarna bestuurskunde. Als vrijwilliger geef ik les aan kinderen over nieuwe technologieën, zoals 3d-printen. Ik ben niet actief binnen het gebied autisme.

Voor ik op mijn 43e de diagnose autisme (Asperger) kreeg, heb ik mijn leven lang geworsteld met het gevoel anders te zijn dan anderen. Omdat mijn omgeving (voor die tijd heel begrijpelijk) bleef zeggen dat dat niet het geval was, ben ik de dingen gaan doen die van mij verwacht werden: opleiding, werk, een (poging tot) sociaal leven, relaties… Ik was niet ongelukkig, maar wist ook van binnen dat het beter kon. De diagnose was heel erg prettig, omdat het de deur naar hulp opende. Nu, met de resultaten van die hulpverlening, ben ik echt gelukkig. Ik deel graag de kennis en ervaring die ik opdoe.

“Zelf autisme, je kind autisme.”

Een kind met autisme opvoeden, is een uitdaging. Maar wat als je als ouder óók autisme hebt? Vanuit mijn kennis, ervaring en met de inbreng vanuit de hulpverlening over het autisme van mijn dochter vertel ik waar de kansen en (vooral) valkuilen zijn wanneer je met je eigen autisme een kind met autisme opvoedt.

Dit kan ook erg interessant zijn wanneer je als autist ook op een andere manier bijzonder intensief contact hebt met (een) andere autist(en).

Share