Spreker(s): Michel Bergijk
Organisatie(s): n.v.t.
Vorm: Lezing
Taal: Nederlands
Basis/verdieping: Verdieping
Max. aantal deelnemers: n.v.t.
Moet je als deelnemer iets meenemen? Nee

Samenvatting

De Nederlandse overheid stimuleert iedereen mee te doen in de maatschappij. Mensen met autisme kunnen echter vaak niet meedoen. Als je je talenten zichtbaar kan maken kan je die inzetten in je speurtocht naar werk. Ben je eenmaal dagelijks bezig met werk dat je leuk vindt ben je bezig met zingeving. Je levert dat een bijdrage aan de maatschappij.

In de ICT hebben werkgevers ontdekt dat mensen met autisme voor de ICT geschikte talenten hebben. Ze zijn detail gericht en vinden het niet erg repetitief werk te doen. Talenten die ze uitermate geschikt maken om bijvoorbeeld software te testen.

Niet iedereen heeft echter affiniteit met ICT. Zoeken naar je waar je goed in bent kan je echter helpen in de speurtocht naar werk. En als je werk doet dat je leuk vindt kan je daar langer mee doorgaan. Tijdens mijn presentatie wil ik ingaan op de speurtocht naar talenten. De zoektocht naar je talent kan je helpen in je speurtocht naar werk dat je leuk vindt om te doen. De speurtocht naar zingeving.

Relatie met het thema van Autminds 2016: (on)zichtbaarheid

Het thema van ‘ Autminds 2016’ is zichtbaarheid. Kern van zoektocht naar werk is vaak inzicht in eigen talenten. Dat is bij mensen met autisme niet anders, maar door de manier waarop naar je is gekeken, in relatie met zorg en behandeling, vaak nog lastiger inzichtelijk te krijgen. Na een diagnose autisme ligt werk niet altijd voor de hand. Werkgevers betalen voor de talenten van hun werknemers. Hoe vind je de voor jou onzichtbare talenten. Hoe wordt je door je talenten, misschien wel versterkt door je autisme, weer zichtbaar, voor jezelf en misschien wel voor een toekomstige werkgever.

Presentatie

Zingeving, zoeken naar onzichtbare talenten

Share