Biografie

Ik heb twee studies gedaan, Wiskunde aan de universiteit in Nijmegen, en Sociaal Cultureel Werk, richting vormingswerk, in Groningen. Ik heb les gegeven als wiskundeleraar en in de ICT gewerkt. Ik ben nu 60 jaar.

Op 47-jarige leeftijd kwam ik erachter dat ik een vorm van autisme heb. Twintig jaar eerder was al vastgesteld dat ik hoogbegaafd ben.

Na een gesprek met een psychiater die moest vaststellen of ik depressief was, stelde hij de diagnose dat ik een zelfingenomen narcist was. Van autisme had hij niets gemerkt. Ik was perplex en besloot een boek te schrijven, Het Autistisch Brein. Dit besluit kwam mede voort uit het feit dat ik merkte dat er weinig bekend was van de combinatie Hogere Intelligentie en Autisme

In Het Autistisch Brein beschrijf ik hoe ik zelf tegen de combinatie van autisme en hoogbegaafdheid aankijk. Dit doe ik vanuit mijn eigen, theoretisch perspectief. Het tweede gedeelte van dit boek is een autobiografische beschrijving. Hierbij wordt regelmatig teruggegrepen op de theoretische verhandeling van het eerste gedeelte.

Ik geef lezingen over het thema autisme en hogere intelligentie. Ik heb een opleiding gevolgd tot autismevriendelijke coach aan de autisme-academie. Door de veranderingen in de zorg zag ik geen mogelijkheid om hier professioneel wat mee te doen.

Eigen bedrijf/ZZP-er met autisme

Teeuwen Advies

Share