Biografie

29 Maart 2010 kreeg ik de diagnose autisme spectrum stoornis. In dat jaar ben ik mijn baan kwijtgeraakt. Uiteindelijk ben ik oktober 2015 afgekeurd.

Na mijn diagnose heb ik mij ingelezen in autisme. Gaandeweg begon ik mij te interesseren in de achterstand van mensen met een diagnose op de arbeidsmarkt. “Grofweg 60% van de mensen met ASS hebben een gemiddelde of boven gemiddelde intelligentie, terwijl 85% werkloos is”. Zie bijvoorbeeld het artikel “The Benefits of Recruiting Employees with Autism Spectrum Disorder” op Forbes.

Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente. Dit heb ik afgerond in 1992. Daarna heb ik ook een HIO-diploma (Hoger Informatica Onderwijs) behaald, in 1998. Vervolgens heb ik zes banen gehad, het verloop van elke baan was elke keer hetzelfde.

Op dit moment onderzoek ik ‘ Zingeving’ en talent ontwikkeling voor mensen met autisme. Dit is mijn zoeken naar een doel in mijn leven. Doordat ik afgekeurd ben heb ik het gevoel niet meer belangrijk te zijn voor de maatschappij. Daarom zoek ik naar een nieuw doel in mijn leven, naar zingeving.

Social media

Twitter: @AutistInResiden (Autist in Residence …)

Share