Spreker(s):
Organisatie(s): AutiRoze
Vorm: Lezing en paneldiscussie met input publiek
Taal: Nederlands
Basis/verdieping: Basis
Max. aantal deelnemers: n.v.t.
Moet je als deelnemer iets meenemen? Nee

Samenvatting

AutiRoze is de enige groep in Nederland, en misschien wel ter wereld, voor LHBT (Lesbie, Homo, Biseksueel, Transgender) met autisme. We zijn zichtbaar aanwezig op Autminds en beginnen onze bijdrage met een lezing over transgender en autisme zijn. Daarna gaan we in gesprek met drie ervaringsdeskundigen (Homo, Lesbo, Transgender) over wat er allemaal komt kijken bij LHBT en autisme. We besteden hier in het bijzonder aandacht aan zichtbaarheid en ‘uit de kast komen’.

Deze bijdrage is een vervolg op de bijdrage van Anna van der Miesen over autisme en genderdysforie. Beide presentaties kunnen afzonderlijk gevolgd worden, maar vormen eigenlijk één geheel. Er wordt begonnen met een lezing van Anna van der Miesen over haar onderzoek naar genderdysforie en autisme. We vervolgen met ervaringsverhalen en een gesprek met het publiek door drie ervaringsdeskundigen (homo, lesbo, transgender met autisme).

Relatie met het thema van Autminds 2016: (on)zichtbaarheid

ls er iets is waar LHBT goed in zijn dan is het zichtbaarheid zeg ik altijd maar. AutiRoze maakt autisme zichtbaar in de LHBT-gemeenschap en LHBT-thematiek in de autismegemeenschap. We geloven dat zichtbaarheid een belangrijk instrument is om meer acceptatie en bespreekbaarheid teweeg te brengen.

Presentatie

Autisme en LHBT

Share