Autminds is het eerste en enige congres in Nederland dat hoofdzakelijk voor en door mensen met autisme wordt georganiseerd. Autminds zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van vele vrijwilligers, waaronder mensen die op de dag zelf meehelpen. We zijn dan ook altijd op zoek naar betrokken en betrouwbare vrijwilligers.

Als je je gedurende een langere periode wilt en kunt inzetten, kun je misschien lid worden van het organisatiecommittee. Doe je liever iets kortdurends, dan kun je dagvrijwilliger worden. Als dagvrijwilliger help je alleen op de dag zelf mee. Ook heb je als dagvrijwilliger vooral concrete en afgebakende taken. Zit je in het organisatiecommittee, dan zullen je taken complexer van aard zijn. Dit vraagt om meer overzicht en een beter vermogen tot plannen en organiseren, dan bij de dagvrijwilligers.

Waardering van vrijwilligers

Je inzet als vrijwilliger wordt erg gewaardeerd. Zonder jouw inzet zou Autminds niet mogelijk zijn. Als dank voor je inzet hoef je geen entree te betalen.

Profiel

Om vrijwilliger te kunnen worden, moet je voldoen aan enkele voorwaarden. Autminds verwacht van vrijwilligers dat ze betrokken en gemotiveerd zijn, en over een positieve en servicegerichte instelling beschikken. Uiteraard moet je affiniteit met Autminds en/of autisme hebben.

Wij streven ernaar zoveel mogelijk taken te laten uitvoeren door mensen die zelf (een vermoeden van) autisme hebben. Als je zelf geen autisme hebt, maar je wel kunt vinden in de doelstelling en werkwijze van Autminds, ben je ook van harte uitgenodigd je aan te melden als vrijwilliger.

Vacatures

Klik hier voor actuele vrijwilligersvacatures.

Aanmelden als vrijwilliger

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger door een email te sturen naar: vrijwilligers@autminds.nl

Nog vragen?

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen over vrijwilligerswerk bij Autminds?

Kijk dan eerst in de FAQ voor vrijwilligers.

Is je vraag dan nog niet beantwoord?

Dan kun je ons mailen op vrijwilligers@autminds.nl

 

Share