Biografie

Jose (45) studeerde Economie aan de UvA en behaalde daarna haar eerstegraads lerarenbevoegdheid. Sinds zes jaar is ze werkzaam als financieel controller bij een grote onderzoeksorganisatie, waar ze het bijzonder naar haar zin heeft.

Ze woont samen met haar partner, tevens vader van hun dochters (11 en 13). Een van de kinderen kreeg twee en half jaar geleden de diagnose autisme. Toen ze aan de kinderpsychologe vroegen hoe de toekomst van een kind met autisme eruit ziet, versprak de psychologe zich en zei tegen Jose ‘maar jij bent toch ook goed terecht gekomen!’. Dat was een eye-opener en kort daarna (2013) heeft zij zelf een diagnose autisme gekregen.

De afgelopen twee jaar hebben in het teken gestaan van kennis vergaren over autisme, en vooral veel aanpassingen doen. Aanpassingen thuis, voor de kinderen en voor haarzelf. Aanpassingen op school, aanpassingen op het werk, aanpassingen in contacten met vrienden en familie. De door haar verzamelde kennis heeft ze samengebracht op haar website, waar ze in haar vakanties aan werkt.

Daarnaast is Jose te vinden in het boek ‘Vrouwen met autisme’  van Bronja Prazdny. En sinds kort is ze vrijwilligster bij AIC Delft. Ze heeft haar diagnose ervaren als een startpunt voor een leven met minder strijd en meer geluk, en wil, mede vanuit haar onderwijservaring, haar kennis over autisme en hoe het leven lichter te maken graag delen met anderen.

Website

http://succesvolautisme.eu/

Share