Biografie

Mijn naam is Jeroen van Eijk en ik ben in 2005 afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool in Groningen voor de opleiding social work. Na verschillende burn-outs en depressies kreeg ik in 2013 de diagnose asperger wat veel puzzelstukjes op hun plaats liet vallen. Vooral de verlieservaringen binnen vriendschappen en werkplekken kregen een betekenis. Maar er ontstond een dilemma: Hoe kon ik weer een nieuwe vorm geven aan mijn HBO opleiding social work en dit combineren met mijn diagnose asperger?

Gelukkig vond ik een vorm in mijn functie als ervaringsdeskundige binnen de Levantogroep in Maastricht op de afdeling LET (Levanto ervaringdeskundige team) waar ik begin 2014 werd aangesteld.

Dit werk heeft me handvatten gegeven in de omgang met mijn diagnose asperger en weer hoop en vertrouwen gegeven. Hier begon ik met het accepteren van mijn diagnose en ben binnen een jaar uitgegroeid tot consulent autisme. Ik bezoek nu vanuit verschillende instellingen cliënten met autisme en ik ben hierin in staat om hen in hun eigen kracht te zetten en hun kennis te laten maken en handvatten te geven in de omgang met overprikkeling.

Verder wordt ik door verschillende instellingen waaronder scholen en coaches gevraagd om mijn ervaring en kennis te delen op het gebied van herstel en autisme. Dit doe ik vaak in de vorm van lessen en cursussen die ik dan in groepsverband geef.

Een van de meest waardevolle cursussen die ik geef is een cursus die ik zelf ontworpen heb en erg trots op ben “beleef autisme”. Dit is een cursus waarin ik de deelnemers meeneem ik de wereld van autisme en hen deze ook werkelijk laat ervaren.

Al deze kennis en kunde wil ik graag inzetten om u als deelnemer kennis te laten maken met de begrippen ervaringen, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid. Kortom laat u verrassen!!!

Share