Oproep voor thema’s en inzendingen voor Autminds 2024
03-04-2024

Het thema voor dit jaar: De toekomst is autistisch

Zo, dat is wel een uitspraak. Maar er valt best iets voor te zeggen. Autisme begon als een ernstige handicap. Autisten fladderden en klopte in een rustig hoekje van de zaal de hele dag tegen een blokje hout. Nu wordt autisme geplaatst binnen de neurodiversiteit. Je bent anders maar niet meer ‘gehandicapt’. Wat gaat de toekomst betekenen voor autisme en dus voor jou? Dat weten we niet maar stil zal het niet blijven. Daarom willen we in het congres van 2024 het vizier op de toekomst richten. Hoe ga jij werken aan een mooie toekomst voor autisten?

De toekomst is autistisch maar hoe ervaar jij als autist de toekomst? Zie je het als een kans of is het voor jou een bedreiging. Zal het aantal autisten groeien doordat steeds meer vaste patronen wegvallen of lost autisme op in de neuro-diverse samenleving?
Welke nieuwe inzichten kunnen we van de wetenschap verwachten. Komt autisme nog voor in DSM-6?
Wordt het aangaan en onderhouden van relaties makkelijker of ingewikkelder.
Is er nog wel plaats voor autisten op de werkvloer nu op kantoren het team steeds meer centraal staat en niet het individu?

Belangrijke vragen. Vragen waar jij vast ook mee bezig bent. Waar je misschien een antwoord op weet, of een duidelijke mening over hebt en waar je graag aandacht voor wil. Heb jij een visie voor de toekomst die je met ons wil delen? Welke mogelijkheden en kansen zijn er om naar een ideale toekomst voor autisten toe te werken?

Het Autminds congres is de ideale gelegenheid om die mening te delen met anderen. De meeste lezingen roepen veel reacties op uit de zaal. Er wordt dus naar je geluisterd. Autminds is een ideale gelegenheid om gehoord te worden. In de link hieronder kun je het aanmeld formulier downloaden:

Download het formulier om jouw voorstel voor een bijdrage in te dienen

Deadline voor het indienen van het voorstel is 1 juli 2024!

Je kunt ter oriëntatie ook een kijkje nemen bij het programma’s van de voorgaande jaren.

Share
Ga naar de inhoud