Klik op ‘Alles invouwen‘ of ‘Alles uitvouwen‘ om de FAQ tekst te verbergen / tonen.

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Over Autminds

Autminds onderscheidt zich van andere conferenties over autisme op inhoud (het inhoudelijke programma) en doelgroep. Onze doelgroep is primair de volwassene met autisme zelf, die al voldoende (basis)kennis over (het eigen) autisme heeft en nu een stapje verder wil gaan. Het programma sluit aan bij de behoeften van deze doelgroep.

Op Autminds wordt niet over ons gepraat, maar door ons en met ons. Over datgene wat wij belangrijk vinden. Datgene wat elders geen of te weinig aandacht krijgt.

Het programma richt zich niet op de medische kant van autisme. Op Autminds vind je dus geen presentaties over diagnostiek, behandeling of begeleiding. Wel is er ruimte voor presentaties met een sociologische of disability studies invalshoek.

Het programma biedt hiermee ruimte voor onderwerpen die elders (te) weinig aandacht krijgen. Daarmee is Autminds innovatief te noemen.

Share
Tag: Autminds

Het verschil tussen Autminds en andere ontmoetingsmogelijkheden voor volwassenen met autisme, zoals de PAS-contactdagen of Iets Drinken, zit in het educatieve karakter van Autminds. Autminds is, analoog aan het Engelse Autscape en het Amerikaanse Autreat, een conferentie ‘die verschil maakt’ (a conference with a difference).

Share
Tag: Autminds

Hoewel we ons best doen om Autminds voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, realiseren we ons dat dit niet helemaal kan. Daarvoor zijn mensen met autisme te verschillend. Wat de één nodig heeft, kan de ander juist storen. Een voorbeeld is dat de ene persoon met autisme het prettig kan vinden mensen aan te raken, terwijl de ander dat niet wil of er niet tegen kan. Het maken van bepaalde geluiden of bewegingen kan voor de één rustgevend werken (meestal degene die het doet) en voor een ander tot overprikkeling leiden (meestal degene die het ziet of hoort).

We gaan ervan uit dat je in staat bent rekening te houden met elkaar.

Wat we wèl bieden is:

  • een rustige ruimte om je terug te trekken;
  • een badge-systeem waarmee je de hoeveelheid communicatie met andere deelnemers kunt regelen;
  • zoveel mogelijk duidelijkheid.

Neem contact met ons op als je een speciale wens hebt en wilt weten of we je daarmee kunnen helpen.

Share
Tag: Autminds

Nee, Autminds is geen belangenvereniging, zoals PAS-Nederland. Wil je je bezighouden met belangenbehartiging, met specifieke thema’s zoals zorg of arbeid, of met het organiseren van gespreks- en contactmogelijkheden voor volwassenen met autisme, dan verwijzen wij je graag door naar PAS-Nederland.

Veel organisatoren van Autminds zijn ook actief betrokken bij andere activiteiten en organisaties op het gebied van autisme. Deze activiteiten horen dan bij die andere organisatie, zoals PAS-Nederlandof de stichting Asociale Kaart.

Share
Tag: Autminds

 

Staat jouw vraag hier niet bij? Probeer de FAQ Search onderaan de pagina.
Nog geen succes? Stuur dan een email naar sprekers@autminds.nl en je ontvangt zo snel mogelijk een antwoord.

Share